0 Comment
Kumpulan Lirik Lagu Daerah Yang Berasal Dari Jawa Barat yang Populer

5-Lirik-Lagu-Daerah-Yang-Berasal-Dari-Jawa-Barat-yang-Populer

-Lagu daerah jawabarat-Postedby-BukanTrik-, Mayoritas penduduk Jawa Barat adalah Suku Sunda, yang bertutur menggunakan Bahasa Sunda sehingga jawabarat di kenal dengan tatar sunda (pasundan) yang identik dengan budaya budaya sundanya yang kaya dengan kearifan budaya lokal 

banyak budaya sunda yang terkenal ke mancanegara maupun domestik karena memiliki ciri dan keunikan yang khas serta keanekaragaan seni budayanya diantaranya ada seni tari jaipong yang memadukan seni bela diri dengan seni tarinya, seni musik yang memiliki ciri yang khas dari cara memainkan dan dari proses pembuatanya,

selain seni budaya tari dan alat musiknya ada juga lagu-lagu daerah khas sunda yang sangat pupuler dan enak untuk di dengar dan di nyanyikan oleh para seniman dan seniwati sunda / orang sunda khususnya bagi sobat yang ingin mengenal dengan lagu daerah yang berasal dari jawa barat dan yang populer serta sering di nyanyikan oleh seniman jawabarat  diantaranya ada

5 lagu daerah yang sanagt populer di daerah jawabarat seperti manuk dadali, lagu tokecang, lagu es lilin yang dinyanyikan oleh penanyi kenamaan yaitu nining maida, lagu bubuy bulan, dan panon hideung berikut adalah lirik lagu=lagu daerah yang berasal dari jawa barat

1 Lirik Lagu Daerah Manuk Dadali Yang Berasal Dari Jawa Barat


Lirik-Lagu-Daerah-Manuk-Dadali-Yang-Berasal-Dari-Jawa-Barat

Mesat ngapung luhur jauh di awang-awang
Mébérkeun jangjangna bangun taya karingrang
Sukuna ranggoas reujeung pamatukna ngeluk
Ngapak méga bari hiberna tarik nyuruwuk

Saha anu bisa nyusul kana tandangna
Gandang jeung perténtang taya bandinganana
Dipikagimir dipikasérab ku sasama
Taya karémpan kasieun lébér wawanénna

Manuk dadali manuk panggagahna
Perlambang sakti indonesia jaya
Manu dadali pangkakoncarana
Resep ngahiji rukun sakabehna

Hirup sauyunan tara pahiri-hiri
Silih pikanyaah teu inggis béla pati
Manuk dadali ngandung siloka sinatria
Keur sakumna bangsa jeung rahayat Indonésia

2 Lirik Lagu Daerah Bubuy Bulan Yang Berasal Dari Jawa Barat


Lirik-Lagu-Daerah-Bubuy-Bulan-Yang-Berasal-Dari-Jawa-Barat

Bubuy bulan Bubuy bulan sangray bentang
Panon poe Panon poe disasate
Unggal bulan, Unggal bulan abdi teang
Unggal poe,Unggal poe oge hade

Situ Ciburuy laukna hese dipancing
Nyeredet hate Ningali ngeplak caina
Duh eta saha nu ngalangkung unggal enjing
Nyeredet hate Ningali sorot socana

3. Lirik Lagu Daerah Es Lilin Yang Berasal Dari Jawa Barat


Lirik-Lagu-Daerah-Es-Lilin-Yang-Berasal-Dari-Jawa-Barat

Es lilin mah didorong-dorong
dibantun mah dibantun ka Sukajadi
abdi isin ceuceu samar kaduga
sok sieun mah aduuh henteu ngajadi

Es lilin mah ceuceu buatan Bandung
dicandakna geuningan ka Cipaganti
abdi isin jungjunan duh bararingung
sok inggis mah aduuh henteu ngajadi

Itu saha dunungan nu nungtun munding
digantelan geuning ku saputangan
itu saha dunungan ku ginding teuing
sing horeng mah aduh geuning jungjunan

Es lilin mah ceuceu dikalapaan
raosna mah geuningan kabina-bina
abdi alim dunungan paduduaan
sok sieun mah dibantun kamana-mana

Kamana mah dunungan ngaitkeun cingcin
ka kaler mah aduuh katojo bolat
kamana mah dunungan ngaitkeun pikir
sakieu mah aduuh panas hatena.

4. Lirik Lagu Daerah Tokecang Yang Berasal Dari Jawa Barat


Lirik-Lagu-Daerah-Tokecang-Yang-Berasal-Dari-Jawa-Barat

Tokecang tokecang bala gendir tosblong
Angeun kacang angeun kacang sapependil kosong

Aya listrik di masigit meuni caang katingalna
Aya istri jangkung alit karangan dina pipina

Tokecang tokecang bala gendir tosblong
Angeun kacang angeun kacang sapependil kosong

5 Lirik Lagu Daerah Panon Hideung Yang Berasal Dari Jawa Barat


Lirik-Lagu-Daerah-Panon-Hideung-Yang-Berasal-Dari-Jawa-Barat

Panon hideung Pipi koneng
Irung mancung Putri Bandung
Putri saha Di mana bumina
Abi reseup Ka anjeunna

Siang wengi Ka impi-impi
Hate Abdi Sara redih Teu emut dahar
Teu emut nginum Emut kanu geulis
Panon Hideung




Posting Komentar

silahkan berkomentar dengan sopan

 
Top